Workshops in de abdijschool

Het voorbije half jaar kwamen vier organisaties workshops geven in de adbijschool van Dendermonde. Hun specifiek aanbod zorgde voor interessante middagen, zowel voor de begeleiders als de jongeren uit het opvangcentrum!

Myrna van Koning Kevin bood samen met haar vrijwilligers een workshop aan waarin - behalve een overdaad aan dans, toneel, muziek, beeld, media en spel - veel creativiteit aan bod kwam. De eerste keer was zoeken, maar de tweede keer had meer succes. Na een evaluatie kozen ze ervoor om de jongeren vrij in- en uit te laten stappen.

'Het was een vreugde om  te zien dat de meesten regelmatig terug kwamen. Bovendien amuseerden we gewoon ons zelf enorm! (Myrna, Koning Kevin)

Dankzij de workshop 'smartphonography' van Mediaraven vond een jonge vluchteling zijn weg naar hun redactievergaderingen. Hij draait nu mee als vrijwilliger en maakt onder andere filmpjes over zijn vrienden om zo bij te dragen aan positieve beeldvorming over jonge vluchtelingen. Klik hier om zijn talent en dat van zijn vrienden te ontdekken!

Dries van Mooss vzw zorgde voor een combinatie van ipads en percussie. Muziek en technologie, een perfecte combinatie voor de 12 deelnemers. Ondanks het koude weer danste iedereen zich warm!

Ook de workshop van Graffiti vzw was een schot in de roos. Zij deden aan Urban Photography: de kunst om je omgeving net iets ruiger, donkerder en jonger in beeld te brengen. Graffiti, metro’s, skyscrapers, hoodies en petjes! Een fictieve reportage van het centrum met wat zwart/wit, sepia of andere filters was het resultaat.

‘Fijn dat we er deel van konden uitmaken. Ik heb er echt van genoten, onze vrijwilligers ook, en de gasten van het centrum ook. Er was een fijne groepsdynamiek. (Stefaan, Graffiti vzw.)